O
 

Valper

Valpekjøper hos oss?

Vi ønsker i første omgang informasjon om deg/dere, og omgivelsene rundt.
Dette på e-post. Fortell litt om hvilken hundefaglig bakgrunn du/dere har, og hvilken planer du/dere har for hunden. Vi ønsker personlig oppmøte for å hilse på hundene og oss, før valpen er leveringsklar og når den skal hentes. Valp/hunder blir ikke sendt av sted med fly eller tog.

Schäferhundvalper
Schäferhundvalp

Vi ønsker at valpekjøpet skal være godt gjennomtenkt. De personene som har planlagt sitt valpekjøp, og er godt kjent med rasen er mer attraktive for oss, enn noen som egentlig ikke vet hva de kjøper.

Vi avler ikke fram flere valper, enn at vi kan være litt kresne på valget av valpekjøpere. Det er vårt ansvar og finne det riktige og beste hjemmet livet ut for valpen. Derfor spiller det ingen rolle i hvilken rekke du står på vår valpeliste. Vi vurder ut fra det vi ser i valpen, og hva vi vet om en potensiell valpekjøper, hvor valpen kan passe best inn.
Et viktig verktøy vi har for å godkjenne deg/dere som valpekjøper er vår magefølelse.
Er ikke den slik vi føler den burde være, ja da blir det heller ikke noe salg. Dette gjelder begge veier, vi vil også at du/dere skal være fornøyde med oss som oppdrettere.

I tillegg legger vi stor vekt på dem som vil bruke valpene til noe, ikke bare som en «kose-turkompis».

Vi avler ikke på våre tisper uten at vi selv skal ha igjen valp fra kombinasjonen, eller at vi har andre som ønsker valp etter disse.

Vi ønsker at våre valpekjøpere stiller hunden på en utstilling i åpen klasse og at hunden røntges for HD/AA ved riktig alder. Vi setter ikke krav til at du/dere må konkurrere eller prestere noe med hunden, men vi krever at valpekjøperen er forberedt på at valpen/hunden skal kunne aktiviseres på en god og ansvarsfull måte hele livet.
Vi ønsker at en hundeeier tar godt vare på hunden sin i hverdagen.

Dansk-svensk gårdshund valper 4 uker
Dansk-svensk gårdshund valper 4 uker

Økonomien er og noe som spiller inn, skal du ha hund må du tenke deg nøye om her også. Det blir utgifter til forsikring, et fullverdig fôr, uforutsette veterinærutgifter kan dukke opp, og selvfølgelig utstyr hunden vil trenge.

Vi vil gjerne ta del i oppveksten til våre valper.

Høres dette greit ut?
Da ønsker vi deg/dere velkommen til å sende oss en e-post, med info om deg/dere og de overstående punktene her.

Du finner mer om våre eventuelt planlagte kull rett under her.


Opp

Planlagte valpekull


Vi har ingen valpeplaner





Opp

 

 

Et valpekull blir til…

Fra planlegging til levering

Planlegging:

Planleggingen er jo halve moroa med det og drive oppdrett. Når man leter etter en hannhund som kan brukes i avl, er det mange faktorer som man bør tenke på.
Målet med hvert eneste valpekull bør være å lage sunne og friske valper som er i henhold til rasestandaren. Valper som valpekjøperne vil ha glede av i mange år fremover. Ingen kan forutsi hvordan valpene vil bli, men det gjelder å velge en hannhund som forhåpentligvis passer godt sammen med den tispa han skal ha valper med.

Her undersøkes alt som kan undersøke. Det granskes i linjer både til potensielle hannhunder med søsken, eventuelle avkom og slektninger. Nå til dags er det jo enklere og finne alle opplysninger en trenger via internett, her kan det søkes i ulike databaser. Den beste så langt er jo SKK sitt avlsprogram på hund data der en kan finne masse opplysninger. I tillegg til selvfølgelig å snakke med hannhundeieren, ev. oppdretter av hannhunden.

Det trenger ikke være topp premierte hannhunder, men kan ha gode «gamle» linjer som matcher våre tisper. De skal selvfølgelig ha god helse og mentalitet. Og være en god representant for rasen. Det skal være sunt å være vakker.
I kullet her er BH NORD UCH RL1 RL2 Navarras Prima Pallina mor. I henne har vi fått alt vi kan ønske oss i en gårdshund. Når vi da skal ha partner til henne, ønsker vi å finne en typelik hannhund. Dette mener vi å ha funnet i Bergahusens Josè Carrera (Figaro)
Ja de er såpass typelike, at da andre fikk se bilder av disse to fikk vi kommentarene «de må jo være støpt i samme skje»


 
   

Å planlegge hvilken hannhund en skal bruke, må gjøres i god tid før en forventer parring. Det ligger mye tid og jobb bak en planlegging, og ikke minst når du endelig har funnet den håpefulle skal du jo også ha et positivt svar fra hannhundeieren.

Opp

Løpetid/parring:

Når første dag i løpetiden starter begynner vi med spesialfôret Royal Canin HT 42. Fôret er utviklet for tisper fra første dag av løpetiden til dag 42 av drektigheten. En tispe som skal pares bør være i optimal form, og det er også viktig at tispa ikke legger på seg for mye i den første delen av drektigheten. HT 42 har et tilpasset energinivå som bidrar til at tispa holder en optimal vekt i denne fasen. Etter dag 42 fôrer vi over på Royal Canin starter.
Når tiden for parring nærmer seg er det viktig å følge med på tegn fra tispen. Vi vet fra før at hos Pallina er den beste dagen på ca. 9.-10. dagen. Men vi tar alltid progesteron blodprøve på alle våre tisper før parring, dette er en god investering.
Denne gangen hadde hun nok lurt oss om vi bare hadde stolt på henne og utstryket. Vi tok blodprøve og utstryk på Pallina på dag 7 i løpetiden, da det selvfølgelig gikk mot helg. Utstryket og Pallina tilsa parring på fredag, men blodprøven viste et for lavt progesteronnivå, så det ble parring søndag og mandag på dag 10 og 11. Vi tar blodprøven hos vår egen dyrlege, som sender denne til veterinærhøgskolen for analysering. Vi får svaret på denne prøven etter kl 14.00 dagen etter at vi tar den. Vi parer helst på et progesteronnivå mellom 30 og 40 nmol/l (anbefalt parring mellom 25-60 nmol/l).

En annen ting som også er greit å sjekke opp før parring, er at alle vaksiner i orden for den blivende mor. Er det lenge siden tispen har fått ormekur er det også greit og ta dette. Er det andre hunder i husstanden bør de også få ormekur.

9. og 10. februar er vi på plass hos hannhunden Figaro og hans familie, hvor vi blir godt mottatt. Figaro og Pallina er på «flørtern» med en gang de slippes sammen. De ordner alt selv med katt, hest og store flokker med grågås over oss, som publikum...


 
   

De henger sammen ca. ti minutter første dag, og 20 minutter neste dag som nok er den beste dagen. Nå er det bare ca. 63 dagers ventetid igjen

Etter 8-10 dager tar vi også en herpesvaksine. Vi hadde noen problemer med herpes på schäferhundene da disse var jevnlig i Tyskland for paringer, og i og med at Pallina lever sammen med dem syns vi det er sikrest å ta denne vaksinen.
Det første møte for mange oppdrettere med herpesvirus infeksjon er dessverre når et valpekull blir rammet, og med en høy dødelighet er det ikke uvanlig å miste et helt kull. Heldigvis skjer ikke dette ofte, og en tispe som har mistet et kull en gang får som regel ikke problemer med neste kull. Valper som blir smittet ved fødselen eller opp til ca. 2 uker gamle blir som regel alvorlig syke og dør.
Vaksinen Eurican Herpes 205 (Merial Animal Health) gir beskyttelse til drektige tisper. Da denne vaksinen ikke er registrert i Norge må det eventuelt søkes gjennom Statens Legemiddelverk om ta den inn på registreringsfritak. Revaksinasjon gjøres deretter ved hver drektighet etter samme mønster. Den er nå registrert i Norge.

Opp

 

Så er det den spennende ventetiden…. Blir det valper eller ikke???

Hundene en av dyreartene med størst fruktbarhet, faktisk med en drektighetsprosent på rundt 80 % ved naturlig parring. Så det er godt håp.

Etter fjorten dager vil en som regle merke at hunden forandrer seg, om en kjenner hunden sin godt. Det er nå implantasjon skjer, det betyr at fosterhinnene som omslutter fostrene, fester seg i livmoren (15-22 dager etter parring). Dette er en kritisk periode i drektigheten, og en skal ikke la tispen utsettes for unødvendig stress og anstrengelser. Pallina blir ekstra kosete i denne perioden, er roligere enn vanlig og kan også se på deg med et litt slørete blikk.

Rundt tre uker er det heller ikke uvanlig at tispen kan vise tegn på kvalme, fortsatt ha en viss hovenhet rundt kjønnsåpningen, liten matlyst, litt utflod fra vulva, juret forandres og en kan, spesielt på førstegangs tisper, se rosa spenstige spener som peker utover endatil oppover. Så det er mange ting å følge med på…

Pallina viser allerede fler tegn rundt 14 dager, så her blir det nok valper. Men som alltid tar vi ultralyd for å se at alt stemmer. Dette gjør vi denne gangen alt på dag 17, da Pallina har hatt blødninger litt lenge etter paringen. Alt er i orden og vi ser små fosterblærer. JIPPI!

Et kjerringråd vi fikk av en oppdretterbekjent er å teste drektighet med en spiker i en hengende tråd. Dette er jo moro, og må sjekkes også denne gang. Pallina står på gulvet og vi henger spikeren fritt ned fra hånda i hyssingen. Er spikeren stille er hun ikke drektig – begynner spikeren og bevege seg er hun drektig. Spikeren starter å gå sakte i små sirkler for deretter å gå i store hurtige sirkler over bekkenet/krysset til Pallina. Så da er hun bevist drektig både med ultralyd og «spikeren»

Pallina dag 50
Pallina dag 50

Opp

Nå er det bare og vente å følge med på at Pallina har det slik hun skal ha det under drektigheten. Hun er aktiv og er med på alt til det siste, men det begrenser seg selv da pga. av hun er stor og tung.

På dag 52 tar vi røntgen for å telle små skjeletter, og ta den siste sprøyten med herpesvaksine (10 dager før fødsel). Pallina er i fin form.Vekta viste 11.5 kg, så hun har lagt godt på seg. Dette er en livlig gjeng, så vi klarte ikke å være helt sikre på om det er 5 eller 6 valper der. Tiden vil snart vise...


          På røntgen for å telle små skjeletter   Pallina dag 60
På røntgen for å telle små skjeletter Pallina dag 60


Utstyr som er greit å ha klart før fødsel:
- Valpekasse denne skal være lun og tørr og ha temp på ca.
20-22 grader C, varmelampe

Pallina sjekker at valpekassa er ok
Pallina sjekker at valpekassa er ok

- Vetbed teppe, vi liker disse da de kan vaskes på 60- 90 grader C. Du kan i tillegg bruke store absorberende laken som brukes i sengen til sengevætere under teppet i stedet for aviser om du ønsker det.
- Druesukker ( til tispen, når hun trenger litt mer krefter)
- En stor stabel med rene myke filler, håndklær, sengetøy eller lignende (både til å la tispa føde oppi, og til å frottere valper med.)
- Aviser i massevis, tørkerull, søppelsekker
- En sløv saks til navlestrenger. Denne må kokes og lagres sterilt. Sterilt snøre for å knyte rundt klipte navlestrenger. En helt ny rull med tanntråd er enkel å knyte og er steril
- Termometer - gjerne digitalt, vekt som viser gram -Papir og blyant (greit og ha å notere på)
- Zoolac til å stabilisere magen med etter fødsel er greit å ha i huset
- Lommelykt og halsbånd/kobbel for lufteturer i mørket
- Teppe, lesestoff, kaffe og mat til deg selv- så du slipper og fly ut og inn og skape unødvendig stress for tispa.
- Helosan/Spenol, om tispa får såre spener, eventuelt ved litt fortykket jur der du må massere.
- Tillegsfôr -Morsmelkerstatning: Morsmelk er den eneste kilden til mat de første ukene av valpens liv. Den tilfører alle næringsstoffene, vannet og energien som trengs for en sunn vekst. Babydog milk fra Royal Canin inneholder DHA som er naturlig til stede i morsmelken og som støtter utviklingen av de kognitive funksjonene ( kognitive funksjoner har med evnen til tenkning, intellektuelle og mentale prosesser i hjernen å gjøre.) Brukes om tispen ikke har nok mat, eller at det oppstår noe slik at valpene ikke dier. I denne boksen fra Royal Canin er det med ulike typer smokker og tåteflaske.
- Royal Canin startermousse Komplett fôr til tisper (drektighet og diegivning) og valper (fra avvenning til 2 måneder).
- Royal Canin starter er spesielt utviklet for å fylle behovet til tisper under drektighet og diegivning, samt for å bistå valpene (fra avvenning til
2 måneder) i overgangen fra morsmelk til fast føde. Tispa har et høyt energibehov under den siste tredelen av drektigheten og gjennom diegivingsfasen. Det samme gjelder for valpene under avvenningsfasen. Både tispa og valpene har det samme næringsbehovet. Når tispa produserer mest melk, bruker den like mye energi som om den skulle løpt 60 km om dagen. Denne energien kan ikke tilføres fra tispas reserver så den må komme direkte fra fôret. Tispa trenger derfor et tilpasset fôr som den bør ha ubegrenset tilgang til gjennom hele diegivingsfasen.
- Oppslagsverket vi bruker og vil anbefale til alle som har tenkt på å drive med oppdrett er: Genetikk, Avl og oppdrett av Astrid Indrebø. Denne boka er med i alle våre drektigheter og fødsler, og er full av gule post-it lapper som bokmerker. Vi har også notert inn gode tips i boken, som har dukket opp underveis.
- Telefon og telefonnummer til veterinæren som er på vakt Avtal gjerne med din egen veterinær om de har mulighet til å hjelpe deg, om noe uforutsett skulle skje. Greit å ha gjort en avtale i forkant.

Opp

Forberedelser/fødsel:

Start med å ta temperaturen på tispen morgen og kveld ca. en uke før termin, dette for å vite normal-temperaturen på din egen hund.
Temperaturen kan variere noe fra morgen til kveld. Normal temperatur på hund er rundt ca. 37,5-38,0 °C.

Like før fødsel vil tispen få et kraftig temperaturfall, i blant helt ned mot 36 grader C. Temperaturen kan være lav noen timer. Normalt vil fødselen være i gang 6-12 timer etter temperaturfallet.
Pallina får sitt temperaturfall natt til dag 61. Temperaturen går opp igjen og hun starter med små sammentrekninger senere på dagen og kaster opp kl 1245. Den første valpen ser dagens lys kl 1450, en stor hannvalp på 264 gram. Pallina sliter litt da den største valpen selvfølgelig må komme først. Men alt går sin naturlige gang, og Pallina ordner opp som vanlig. Valp nummer to er en tispe på 204 gram kommer kl 1500.


Hann 1 nyfødt   Tispe 1 nyfødt
Hann 1 nyfødt Tispe 1 nyfødt

Deretter kommer en ekstra livlig tispe på 220 gram kl 1530.
Kl 1610 kommer en hannvalp til på 222 gram.

Tispe 2 nyfødt   Hann 2 nyfødt
Tispe 2 nyfødt Hann 2 nyfødt

Pallina er nå litt sliten og får noe godt og styrkende i matskåla si. Det er startermousse, druesukker, valpemelkerstatning, og eggeplomme, alt blandet sammen i lunkent vann. Det er godt, og gir henne nye krefter. En liten tur ut gjør også godt, hun er urolig og vi merker at det er fler som skal ut. Men det tar litt tid..

Kl 1745 kommer en liten kald hann på bare 148 gram. Vi jobber hardt med denne, med frottering for å få varmen i den, men vi får dessverre ikke noe liv i den. Det var nok derfor det tok litt tid før denne kom, ettersom den var dødfødt. Men vi har fått fire friske, fine valper, to hanner og to tisper.

Vårt nyfødte F-kull   Et skikkelig påskekull
Vårt nyfødte F-kull Et skikkelig påskekull

Nå blir det spennende og følge disse og utviklingen deres framover i åtte uker.

Opp


Et valpekull blir til…

Valpepreging F-kull

Valpens utvikling uke 0-2:
Tispa og valpene skal ha fred og ro, mat varme og beskyttelse.

I de første ukene framover er det nå mor Pallina som har styringen. Vi passer på at de har det tørt, rent og passe varmt i valpekassa. Pallina sørger selv for all mat og stell, hun er en flott mor. De tre første ukene skal det bare være ro rundt valpekassa, her får ingen komme på besøk inn på valperommet. Dette høres kanskje striks ut, men det er viktig at mor og valper har ro rundt seg. Og ikke mist er faren for og smitte spe valper med noe stor de første leveukene. Vi har fulgt dette på alle våre kull, og har aldri hatt sjuke valper.

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2

Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

De trives og vokser, det ser en tydelig. I dag har alle hundene i huset inkludert valpene fått mark-kur.

Valpene har og så fått sine italienske navn. Hvem som er hvem vet vi ikke enda...

 

Hennagardens Figaro Figlio betyr Figaro sønn ( etter pappa Josè-Carerra som har kallenavn Figaro) Han får sitt nye hjem i Åsmarka
Hennagardens Fausto Fratello betyr lykkelig bror/kamerat, Han får sitt nye hjem på Gjøvik
Hennagardens Fara Felicita betyr gårds lykke (hun vokser jo opp på gården hos oss) Hun flytter helt til USA
Hennagardens Favola Figlia betyr eventyr datter. Hun flytter ikke, men blir på Henna

Alle valpene har vært på vekta i 18.april, og alle hadde godt doblet vekta si. Vi har jo et par mat-vrak her da:-) hannhund 1 og tispe 2, det syns tydelig.

Hann 1 i dag 572 gram + 308 gram, Hann 2 i dag 464 gram + 242 gram
Tispe 1 i dag 410 gram + 206 gram, Tispe 2 i dag 476 gram + 256 gram

23.april 12 dager gamle, i dag ser vi så vidt, at den første har begynt å åpne øynene Og så har vi fått klippa klørne våre for første gang.

Opp

2 uker

De trives og vokser, kan man trygt si :-) De er runde og gode, en fornøyd gjeng. Nå har alle glipper på øynene. Tispe 1 som fikk øyne først, begynner og bli riktig så søt. En morsom tid framover, med mye som skjer, for de små håpefulle nå :-)

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2

Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

Vekter 25.april
Hann 1 868 gram + 296 gram, Hann 2 752 gram + 288 gram
Tispe 1 676 gram + 266 gram, Tispe 2 730 gram + 254 gram

19 dager gamle Nå begynner det og bli litt mere liv i valpekassa til F-iningene. Det er oppe og går på beina, i alle fall noen steg før de ruller rundt:-)
Er jo litt tykke og gode da...

 

Valpens utvikling uke 3:

Valpen begynner å se, høre og gå.
Valpene opplever sinnsstemninger og sanser ting fra omverden
.

Opp

3 uker

F-kullet er tre uker, og du verden nå begynner de å bli riktig så søte :-)
Begynner å bli litt mer og se på, og mer aktivitet.
I dag har dem fått 2. mark kuren sin også.

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2

Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

Vekter 02.mai
Hann 1 1190 gram + 322, Hann 2 1158 gram + 406
Tispe 1 940 gram + 264, Tispe 2 1060 gram + 330

Det er kjempestor utvikling om dagene, og de er klare for å oppleve mer en valpekassa. Nå er det nye utfordringer for oss oppdrettere hver dag, for å prege valpene til det beste for det som skal skje seinere i livet.
04.mai: I dag har kullet hatt sitt første besøk, masse kos med Wenche.
Kose klumpa sjarmerte, og hun syns dem var tykke…

 

05.mai: Noen små F-er er klare for og utforske litt mer av verden :-) Så i dag tidlig ble det valpegård på kontoret. Nysgjerrige valper, som ga seg i kast med utforskingen utenfor valpekassa med en gang.

 

06.mai: I dag har valpene fått sitt første skikkelige måltid, Royal Canin starter mousse. Det falt skikkelig i smak, skåla ble helt rein slikka. Skikkelig trengsel i matskåla også, så det er bare og finne en større til neste måltid.

 

07.mai: I kveld har valpegjengen vært med på TV stua. Og de har vært sammen med storesøster Elena for første gang.
ÅÅ det var skummelt, haha tror ikke de merka at de var i et annet rom engang.
Det merkeligste med det hele var nok at storesøster Elena ikke hadde melk.

 

Opp

Valpens utvikling 4 uker:

Valpen identifiserer seg med art.
Starter med preging og sosial tilpassing

Tenk i dag er f-iningene halvveis til åtte uker. Tiden flyr...
Nå har de fått Ikearotter og bryne seg på :-) Håper at været bedrer seg, så de snart kan være med ut og lete etter ekte jordrotter

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2

Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

Vekter 09.mai:
I dag ble kjøkkenvekta for liten, så vi måtte over på den digitale bagasjevekta.
Hann 1 1550 gram + 360, Hann 2 1440 gram + 282
Tispe 1 1220 gram + 280, Tispe 2 1370 gram + 310

13.mai: Nå har vi blitt alt for store for valpekassa altså..
Så nå har vi fått seng, og aviser utenfor til å tisse på :-)

 

Opp

Valpens utvikling uke 5:

Valpene går inn i en veldig viktig periode.
Her er kontakt med mennesker det viktigste. Valpen er leken.

Fint og ha et helt team og kose med. Vi kan jo ikke bare trene.
Må kose litt med sjarmtrolla også

 

Ute i det grønne for første gang 14.mai
En ny opplevelse for F-kullet i dag. Det tok dem på strak labb...

 

KUULT med valpegård ute. Her var det masse moro og prøve ut

 

I dag har vi hatt besøk av henne som skal ha Fausto. Det passet jo bra med klo klipp da, greit og få trena på flere...

 

Vekter 16.mai:
Hann 1 1950 gram + 400, Hann 2 1840 gram + 400
Tispe 1 1450 gram + 230, Tispe 2 1660 gram + 290

I og med at det er 17.mai i morgen, måtte vi jo bare ta frem litt effekter til dette. Sløyfer og horn fikk en skikkelig undersøkelse.
Gjengen har hatt besøk, fått klo klipp og markkur dag. Så nå er de helt klare for
17. mai feiring.

Opp

5 uker

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2

Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

Trauet med saueskinn i er yndlingsplassen til hundene på kjøkkenet hos oss.
Store som små. Første oppi av valpa var Tispe 2, er det et tegn tro??
Kullet har verdens snilleste storesøster i Hennagardens Elena Eterna

 
   

Opp

Valpens utvikling uke 6 og 7:

Valpens personlighet kommer frem, og leken blir tøffere. Vi kan nå begynne å se at noen skiller seg ut fra de andre.

Vi har hatt et helt utrolig flott vær, nydelig tid og ha valper i. De er masse ute og koser seg. Ordner med blomster og utforsker det meste. Et valpekull kan jo brukes til det meste, også som madrass…

 

Andre typer hunder store og små, er også viktig å hilse på.

 

De er nå med på en liten kveldstur før vi legger oss, da er det masse moro og finne på.
Kan si det slik at ofte blir den lille kveldsturen litt lengre en planlagt. Ikke fordi den blir så lang, men den drar ut i tid.

Søt-søtere-søtest

Blomstene i hagen har en tøff tid.. Men dem kommer vel opp igjen til neste vår vel?

 
   
 
   
 

6 uker

I dag er F-kullet 6 uker. Oppstilt bilder må vi ha....
Ja som vanlig er ikke det enkelt med rakkerunger, Men det ble da noen til slutt, om de ikke er helt korrekt oppstilt. Vi har hatt valgets kvaler, skal vi ha tipse 1 eller 2...???? Det ble til slutt tispe 2 som blir igjen hos oss.

Hann 1   Hann 2
Hann 1 Hann 2
Tispe 1   Tispe 2
Tispe 1 Tispe 2

Vekter 23. mai:
Fausto 2260 gram + 310, Figaro 2180 gram + 340
Fara 1720 gram + 270, Favola 1950 gram +290

For hvert valpekull, har vi to gode gutter Anders og Tobias, som kommer på besøk :-) Vi har jo ikke unger selv, så når vi har valper kommer de vi kjenner med unger på besøk. Viktig at valpene får oppleve både gammel og ung. Dette setter både vi og valpene stor pris på. Kos for både to og firebeinte.

 

 
   

Når valpa flytter får de med seg en perm med masse stoff om hundehold, her er også bilder fra kullet ble planlagt og til levering. Valpepledd som har ligget i valpekassa, er trygt og god å ha med seg med litt lukt fra «hjemme»

 
   

På nye eventyr…

I dag (29.mai) har F-kullet vært på skogstur :-) Vi har et lykkelig valpekull må en vel si... Her var det masse og undersøke; smake, gnage, rive, slite, balansere, løpe, leke, krangle litt, kose litt, ramle litt, ja her fikk de utfoldelse for det meste :-)

 
   
 
   
 
   

7 uker

Våre herlige sjarmtroll er i dag 7 uker :-)
Vi starta dagen med å leke med en rådyrklauv... Ja noen lurer vel på hva det er godt for? Vi bruker dette som belønningen i enden, når vi går blodspor.
( om dere er mer interessert i dette se under DSG på hjemmesiden vår Blodspor/viltspor )
Derfor er dette viktig innlæring, slik at hunden har et positivt forhold til klauven. Kan godt si at alle disse fire valpa har det :-)

Fausto   Figaro
Fausto 8 uker Figaro 8 uker
Fara   Favola
Fara 8 uker Favola 8 uker

De har også klippet klør, og fått markkur igjen i dag.
Vekter 30.mai:
Fausto 2580 gram + 320 , Figaro 2330 gram + 150
Fara 1960 gram + 240, Favola 2100 gram + 150

Nå er det masse opplevelser og nye ting som skjer for de små håpefulle. Vi tar dem med overalt de kan være med, og lager ting de kan få utfolde seg på og lære av. På grunn av alle aktivitetene har vi valpekull som er fornøyde, ikke mye krangling og slåssing. I tillegg får de prøvd seg masse forskjellig. En fornøyd gjeng, som sover hele natta, uten et pip. Litt bilder av litt aktiviteter:

På dekkskift med bilen

               
Prøver litt agility utstyr
 
Ball binge og basseng i hagen

Så har tiden kommet for å dra til veterinærsjekk med hele gjengen. Hadde med en firerbande som fikk løpe rundt på dyrlegekontoret. Små sjarmtroll med halen rett til værs. Dyrlegen hadde ikke noe å bemerke på noen, så da må en være fornøyd.

 
Hos dyrlegen

Vekter hos dyrlegen 05.juni:
Fausto 2,85 kg, Figaro 2,45 kg, Fara 2,2 kg, Favola 2,46 kg

8 uker – 12 uker:

Valpen begynner for alvor å oppdage verden rundt seg, og kan ta noen småturer for seg selv. Den får også minnesbilder, så innlæringen nå er viktig.
Gi valpen masse trygghet og kjærlighet. La valpen bli trygg i sine nye omgivelser før du starter med trening.

Skjønner ikke hvor disse ukene har blitt av.... Tenk at våre herlige, nydelige F-ininger alt er åtte uker, og starter flytting til sine nye hjem. Alltid vemodig, men vi vet at alle kommer til utrolig flotte hjem. Og tre av dem blir jo i området, lille Favola blir jo hos oss. Disse vil vi se hver uke på trening :-) Fara flytter langt over havet til USA, men henne får vi nok følge på nettet.
Vi ønsker alle våre F-ininger lykke til hos sine nye eiere!

Fausto 8 uker   Figaro 8 uker
Fausto 8 uker Figaro 8 uker
Fara 8 uker   Favola 8 uker
Fara 8 uker Favola 8 uker

Da er valpene levert, og historien fra planlegging til levering av et valpekull er over.
Dere finner masse om våre valpekull og hva de opplever mens de bor hos oss på bloggen vår.

Opp

 

 

 

Til salgs


Vi har ingen valper eller hunder til salgs.


Opp


Valper nå


Vi har ingen valper nå.
Vi har ikke noen planlagte valpekull på noen av rasene.


Opp